Bezpieczne płatności Dostawa już od 10,50 zł Ekspresowa wysyłka 24h

POLSKA RÓŻA

POLSKA RÓŻA
Polska Róża została założona przez inż. Ernesta Michalskiego pod koniec lat siedemdziesiątych, na bazie osobistych doświadczeń oraz zapomnianych w tamtym czasie osiągnieć polskich naukowców dotyczących badań właściwości owoców dzikiej róży. Idea firmy od początku łączyła w sobie współdziałanie plantacji róż owocowych, zakładu przetwórczego oraz prac naukowo popularyzatorskich fundacji. Jest to całkowicie polska firma, obecna na rynku od ponad 35 lat. Pierwszym produktem był nektar z owoców róży (zawartość witaminy C 180 mg w 100 ml nektaru). Początkowo był robiony metodą domową, z owoców zbieranych na małej plantacji pod Warszawą. Nektaru starczyło jedynie na potrzeby domowników oraz przyjaciół. Wszyscy jednogłośnie orzekli o dużo lepszym samopoczuciu i zdrowiu po regularnym spożywaniu soku. Wtedy powstał pomysł, aby założyć kolejne plantacje oraz wybudować zakład przetwórczy. Wraz z rozwojem firmy zaczęto tłoczyć soki z innych, polskich, owoców. Opracowano technologię na produkcję soku wysokowitaminowego zapewniającą zawartość owocowej witaminy C powyżej 450 mg w 100 ml soku. Wartość tą deklarujemy na etykiecie (chyba jako jedyni). Współczesny przemysł spożywczy to masowa i tania produkcja. Przekroczono w tym jednakże granicę rozsądku, produkuje się dużo, tanio, nie troszcząc się o to, co z owoców zostaje w gotowym produkcie. Dodaje się duże ilości barwników, aromatów i konserwantów, ale niestety one nie zastąpią naturalnych składników odżywczych, które te produkty mogłyby oferować. Nasze produkty są jak najbardziej naturalne – soki tłoczymy na tradycyjnej prasie, a następnie nalewamy je do butelek oraz pasteryzujemy. Dzięki temu zachowują one wartości odżywcze, przedw wszystkim owocową witaminę C i mnóstwo dobrych dla organizmu substancji, takich jak: witamina C, karotenoidy, flawonoidy, beta karoten i wiele innych. Produkujemy przetwory bezcukrowe o krótszym okresie spożycia (trwałości po otwarciu) oraz wyroby dosładzane, w których cukier jest jedynym środkiem konserwującym. Kwas cytrynowy dodawany jest do niektórych wyrobów w przeźroczystym szklanym opakowaniu, jako środek regulujący kwasowość i odporność barwników na degradację. Stosujemy również butelki ciemne typu orange w celu ograniczenia degradującego działania światła. Do tych produktów nie dodajemy już kwasku. Kontrolę jakości rozpoczynamy już na etapie skupu owoców. Owoce i płatki róży pochodzą z naszych plantacji ekologicznych, pozostałe owoce od sprawdzonych plantatorów, z którymi współpracujemy od lat. Zapewniamy właściwy, szybki i chłodzony transport owoców z plantacji do zakładu. Tu bezzwłocznie owoce są poddawane myciu i kolejnej selekcji, a dalej zabiegom technologicznym i tłoczeniu moszczu. Wszystkie zabiegi mają tak dobrane parametry i prowadzone są wg najlepszych doświadczeń przez wykwalifikowaną załogę, aby na żadnym etapie nie niszczyć tego, co w owocach wartościowe. Nie korzystamy z procesu zagęszczania soku owocowego, który jest szczególnie szkodliwy dla wszystkich składników odżywczych soku owocowego. Prowadzimy również własne laboratorium, gdzie na bieżąco badamy produkty.
{tpl cookies}