Bezpieczne płatności Dostawa już od 10,50 zł Ekspresowa wysyłka 24h

B12 Fosfolipidy FORTE 20ml Liposomalna Dr. Jacobs

Dr.Jacob's
Dostępność: Wysyłka 48h
Indeks: #25441
EAN: 4041246501810
Producent: Dr.Jacob's
Wysyłka: Wysyłka 48h
Darmowa dostawa od 300 zł
38,99 zł
Podziel się:

B12 Fosfolipidy FORTE zawiera wegańską formę B12 w najczystszej, w pełni bioaktywnej postaci metylokobalaminy oraz hydroksykobalaminy. Składniki te połączone są w kompleks z fosfolipidami, co sprawia, że witamina B12 jest liposomalna - jest o wiele łatwiej metabolizowana przez organizm.

Jedna kropla produktu zawiera 50 mcg witaminy B12, co pozwala na bardzo precyzyjne porcjowanie członkom rodziny w zależności od ich potrzeb. Witamina B12 jest ważna dla funkcjonowania nerwów i wytwarzania energii. W pożywieniu jest jej niewiele i należy ją suplementować.  

Witamina B12 użyta w B12 Fosfolipidy FORTE jest wytwarzana w Europie (większość B12 dostępnej na rynku pochodzi z Chin).

B12 Fosfolipidy Forte to krople podjęzykowe – witamina wchłaniana jest już w ustach bezpośrednio do krwiobiegu i jest natychmiast metabolizowana przez organizm. Jest bioaktywna i ma długi okres stabilnego trwania.

B12 Fosfolipidy FORTE zawiera witaminę B12, która przyczynia się do następujących prawidłowych funkcji organizmu:

  • Wytwarzanie energii w komórkach (metabolizm energetyczny)
  • Zmniejszenie poczucia zmęczenia
  • Praca układu nerwowego oraz funkcji psychologicznych
  • Praca układu odpornościowego, tworzenie krwinek czerwonych

Suplementowanie B12 jest bardzo ważne dla:

  • wegetarian i wegan
  • osoby po 50 roku życia,
  • kobiet w ciąży i podczas laktacji,
  • osób o zmniejszonej zdolności przyswajania witaminy B12,
  • przy diecie ubogiej w tę witaminę.
     

Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: 1 kropla pod język.

Składniki: woda, alkohol*, fosfolipidy słonecznikowe (13%), gliceryna, naturalny aromat wiśniowy, metylokobalamina, hydroksykobalamina, kwas jabłkowy (regulator kwasowości).

Trudne wchłanianie – jaką witaminę B12 wybrać

Wchłanianie B12 z przewodu pokarmowego w dużym stopniu zależy od jego stanu, sprawności trawienia oraz flory bakteryjnej jelit. To, jak wykorzystamy witaminę B12 i czy ją w ogóle przyswoimy, zależy od tego, czy przetrwa ona działanie soków żołądkowych. Żołądek wytwarza specjalny enzym, zwany czynnikiem Castle’a, który ma chronić witaminę B12 przed zniszczeniem kwasem. Jeżeli wytwarzanie tego enzymu jest prawidłowe, B12 zostanie przyswojona; jeżeli nie – nie będzie z niej pożytku. To dlatego niektóre osoby, pomimo spożywania dużej ilości B12, mają jej ciągłe niedobory.

Brak ocen produktu
Bardzo dobry
Twój adres e-mail nie będzie nigdzie wyświetlany