Borówka liofilizowana 15g Frupp

Idealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje. Do wyprodukowania 100 g borówki liofilizowanej zużyto 0,6 kg borówki świeżej.
chrupiące, pyszne i pożywne owoce
intensywny aromat i smak borówki
produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan
produkt bezglutenowy (PL-064-079)
dzięki liofilizacji zachowane zostały składniki odżywcze
wysoka zawartość błonnika - 15% błonnika
100% owoców
masa netto 15 g
Składniki: liofilizowana* borówka
* Liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych - wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
Wartość odżywcza100 g
15 g (1 opakowanie / 1 package)
Wartość energetyczna:1547 kJ / 366 kcal232 kJ / 55 kcal
Tłuszcz:2,0 g0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,2 g0 g
Węglowodany:75 g11 g
w tym cukry:62 g9,3 g
Błonnik:15 g2,3 g
Białko:4,6 g0,7 g
Sól:0,02 g0 g
Opakowanie 15 g stanowi jedną porcję.
Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu - produkt higroskopijny.