Budyń Śmietankowy bezglutenowy 45 g Celiko

BUDYŃ O SMAKU ŚMIETANKOWYM BEZ DODATKU CUKRU
Produkt bezglutenowy
Masa netto: 40 g
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.
Składniki: Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat, barwnik: ryboflawina.
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: Z 1/2 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1459 kJ/349 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 86,7 g
- w tym cukry: 0 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0,04 g