Kordyceps chiński (Ophiocordyceps sinensis) – nazywany także maczużnikiem chińskim, to grzyb pasożytujący na larwach ćmy, występujący w Tybecie na wysokościach od 3000 do 5000 m n.p.m. Od wieków jest on wysoko ceniony w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej. Zawiera liczne substancje, takie jak: polisacharydy (b-D-glukany), peptydy, witaminy (E, K i z grupy B), sterole roślinne, flawony, inhibitory MAO, kordycepina oraz związki mineralne. Składniki te, współdziałając ze sobą, dodają energii, wzmacniają odporność oraz podnoszą wydolność fizyczną organizmu. Kordyceps zwiększa wytrzymałość, wspiera dobre samopoczucie oraz podnosi motywację do działania, dlatego świetnie sprawdza się u osób prowadzących aktywny, intensywny tryb życia, a także w okresach osłabienia organizmu.
Składniki:
Cordyceps 100%.
Masa netto:
50g
Właściwości:
Wspiera pracę układu immunologicznego.
Dodaje energii, zwiększa wytrzymałość i wydolność fizyczną organizmu.
Podnosi samopoczucie i wzmacnia libido.
Zalecane dzienne spożycie:
Przyjmować doustnie od 0,5 do 4 g na dobę. Przez zażyciem rozpuścić w niewielkiej ilości wody. W przypadku przyjmowania dawki wyższej niż 1 g na dobę, warto ją rozłożyć na kilka porcji, aby zapewnić optymalne wchłanianie. Pierwszą porcję najlepiej przyjmować rano na czczo, 30 minut przed śniadaniem. 1 miarka (1 ml) odpowiada około 0,5 g cordycepsu.
Przeciwwskazania:
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym miejscu.
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.