Guma Guar BIO 200 g Bio Planet

Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych - Cyamopsis tetragonolobus.
Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów.
Składniki: Guma guar* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania: należy rozpuścić 1 g gumy guar (1/4 łyżeczki) w 100 g zagęszczanego produktu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt bezglutenowy, wegetariański, wegański.
Produk posiada certyfikat BIO.
Kraj Producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Indie
Masa netto produktu: 200 g
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 843 kJ / 209 kcal,
- Tłuszcz: 0,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g,
- Węglowodany: 1,0 g, w tym cukry: 0,9 g,
- Błonnik: 88 g,
- Białko: 5,7 g,
- Sól: 0 g.