Dzika róża owoc 100g NatVita

Ekologiczne owoce dzikiej róży (Rosaceae) znalazły zastosowanie w zielarstwie, farmaceutyce, kosmetyce oraz jako przysmak. Charakteryzują się bogatą zawartością witaminy C oraz około 130 naturalnych związków chemicznych wykazujących pozytywny wpływ na funkcjonowanie organizmu.
Dzika róża nie tylko dla zielarzy
Wielu z nas uwielbia herbatę z dzikiej róży, wyjątkowe w smaku i aromacie konfitury czy nalewki. Nie musimy już kupować gotowych buteleczek i słoików w supermarketach czy aptekach, nie musimy także poszukiwać różanych krzewów w parkach i na polach, możemy sięgnąć po NatVita i wykorzystać w kuchni całe ekologiczne owoce dzikiej róży.
Dzika róża to nie tylko piękna paleta kolorów sięgająca od różu po bordo, a także różnorodność kształtów, ale przede wszystkim wartości zdrowotne. Owoce dzikiej róży to witaminowa bomba. Są niezwykle bogate w witaminę C, mają jej więcej niż owoce cytrusowe. Zawierają witaminę również mnóstwo innych witamin i składników mineralnych.
Szerokie zastosowanie
Kuchnia to nie jedyne miejsce, gdzie wykorzystuje się ten wyjątkowy dar natury. Znajduje także zastosowanie w kosmetyce czy farmaceutyce. Wykazuje pozytywny wpływ u osób z chorobami układu krążenia czy pokarmowego. Pomaga także w walce z przeziębieniem.
Składniki: 100 % Bio dzika róża (Rosaceae) owoce suszone.
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Propozycja podania: do konfitur, nalewek, herbat.