Groszek ptysiowy bez cukru 170g Glutenex

Chrupiący, bezglutenowy, bezcukrowy przysmak. Groszek ptysiowy to idealny dodatek do zup, ale też baza do deserów.
PRODUKT BEZ DODATKU CUKRÓW
Składniki: jaja, skrobia kukurydziana, woda, margaryna [oleje i tłuszcze roślinne (olej rzepakowy, całkowicie uwodorniony olej rzepakowy), woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu; sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat], skrobia pszenna bezglutenowa.
Produkt może zawierać: mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne, sezam.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g PRODUKTU:
Wartość energetyczna | 1998 kJ / 478 kcal | ||
Tłuszcz / w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | Węglowodany / w tym cukry: | Białko: | Sól: |
28 g / 11 g | 45 g / 0 g | 11 g | 0,43 g |
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy.
Masa netto: 50g
------------
PRZEPIS NA MAŁE CO NIECO
MEGA szybki deser na 1 większy pucharek (lub 2 mniejsze)
Co potrzebujesz:
- 250 g ricotty
- 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- 2 łyżki ksylitolu (opcjonalnie, można pominąć )
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- garść ulubionych drobnych owoców (np. malin, borówek)
- i oczywiście garść bezglutenowego groszku ptysiowego GLUTENEX
Jak przygotować:
- Ricottę odsącz, a następnie dokładnie zmiksuj z jogurtem, ksylitolem i wiórkami kokosowymi
- Składniki układaj warstwowo w pucharku: najpierw ułóż połowę groszku ptysiowego, następnie połowę masy serowej, połowę porcji owoców, drugą część masy serowej, drugą część groszku ptysiowego i owoców
- Tak przygotowany deser schłodź w lodówce przez ok. 0,5 godziny.
SMACZNEGO! PTYSIOWEGO...
Masa netto: 170 g