Kawa cykoria BIO 100 g Inka

Rozpuszczalna kawa Cykoria Inka BIO jest to wyjątkowy produkt, który przypadnie do gustu zwolennikom zdrowej żywności. Świetnie sprawdzi się jako zamiennik tradycyjnej małej czarnej. Jej dużym atutem, w porównaniu z innymi kawami zbożowymi, jest fakt, że nie zawiera glutenu, co z pewnością ucieszy osoby chore na celiakię i będące na diecie bezglutenowej.
Produkt ten jest w pełni naturalny, składa się z prażonego korzenia cykorii, pochodzącego wyłącznie z upraw ekologicznych, co gwarantuje jego doskonały smak i wysoką zawartość substancji odżywczych.
Cykoria od setek lat jest wykorzystywana jest w medycynie ludowej, a ludzie korzystają z jej dobroczynnych właściwości prozdrowotnych. Do najważniejszych z nich zalicza się:
- poprawę pracy układu trawiennego i przyspieszanie metabolizmu,
- budowę prawidłowej flory bateryjnej jelit, dzięki zawartości inuliny, cennego prebiotyku (flora bakteryjna odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego oraz za utrzymanie wysokiej odporności organizmu),
- oczyszczanie organizmu z toksyn i metali ciężkich,
- wspieranie pracy wątroby,
- działanie antynowotworowe dzięki obecności wartościowych antyoksydantów – polifenoli,
- działanie antybakteryjne i przeciwgrzybicze,
- wspomaganie odchudzania,
- obniżanie poziomu cholesterolu,
- regulacja poziomu glukozy.
Jest to także produkt idealny na diecie odchudzającej. Zawiera bowiem niewiele kalorii, a przy tym dostarcza szeregu ważnych dla organizmu składników i wspiera proces gubienia wagi.
Cykoria sprawdzi się także w jadłospisie diabetyków, nie podnosi bowiem poziomu cukru we krwi, wykazuje wręcz właściwości go regulujące. Może więc być pomocna w profilaktyce cukrzycy.
Rozpuszczalna kawa Inka Cykoria, o intensywnym smaku, pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.
100 g rozpuszczalnej BIO cykorii to około 25 porcji napoju.
Składniki: 100% prażony korzeń cykorii*
(*pochodzący z certyfikowanych z upraw ekologicznych).