Kawa z topinamburu z Korzeniem Mniszka BIO 200 g Dary Natury

Kawa z Topinamburu z Korzeniem Mniszka
Kłącze topinamburu zawiera inulinę, żelazo, potas, jest także bogate w witaminę C i B1. ma bardzo niski indeks glikemiczny, a cechy te powodują, że produkty z topinamburu są doskonałym środkiem wspomagającym dla cukrzyków. Dodatek mniszka, który również często jest składnikiem mieszanek przeciw cukrzycowych, wzmacnia działanie topinamburu oraz powoduje, że nasz produkt działa pobudzająco oraz reguluje trawienie.
Kawa obok herbaty jest podstawowym napojem pitym na co dzień. W dawnych czasach w Europie nie znano pitej dziś kawy wykonanej z nasion kawowca. Do wyrobu napoju w charakterze kawy używano różnych dostępnych surowców.
Sposób użycia: Jedną czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody, wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek. Można dodać mleko lub śmietankę lub posłodzić wg uznania.
Skład: prażone i mielone kłącze topinamburu* 60%, prażone i mielone korzenie mniszka lekarskiego* 37%, kardamon*, cynamon*, goździki* w różnych proporcjach (*produkt rolnictwa ekologicznego)
Zawartośc netto opakowania: 200g