Bezpieczne płatności Dostawa już od 10,50 zł Ekspresowa wysyłka 24h

Kawa Etiopia Koke 250g Inst. Kawy

Instytut Kawy
Dostępność: Wysyłka 48h
Indeks: #27553
EAN: 5903957223322
Producent: Instytut Kawy
Wysyłka: Wysyłka 48h
Darmowa dostawa od 300 zł
75,98 zł
Podziel się:

Kawa Etiopia Yirgacheffe to wysokogatunkowa arabika, uprawiana tradycyjnymi i naturalnymi metodami w urodzajnym regionie Yirgacheffe w Etiopii. Wypalana specjalnie pod alternatywne metody parzenia kawy o lekko cytrusowym i kwiatowym aromacie. Pełna przyjemnie rześkich nut z delikatną nutą owocowej kwasowości.

Data palenia 

Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu.


Data przydatności

Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7 dniu od wypalenia oraz przed upływem 6 miesięcy od tej daty, wtedy kawa będzie najlepsza. Najlepsze efekty jednak uzyskamy jeśli zaparzymy kawę między 2 tygodnie a 3 miesiące od wypału.


Dlaczego kawa musi odpocząć?

Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl “one way” dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni.


Przechowywanie

Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu. Zabobony o trzymaniu kawy w lodówce proponujemy włożyć między bajk

Brak ocen produktu
Bardzo dobry
Twój adres e-mail nie będzie nigdzie wyświetlany