Kawa Kostaryka palmichal 250g Inst. Kawy

Region Tarrazu w Kostaryce jest jednym z głównych obszarów uprawy kawy w tym kraju. Ma około 100 razy więcej drzewek kawowych niż ludzi. Posadzone w wulkanicznej, bogatej w minerały glebie, krzewy kawowca korzystają również z długich słonecznych dni i lekkich bryz od morza. Kostaryka Palmichal Micro-Mill uprawiana jest na farmie La Falda, którą Miguel Diaz przejął po swoim ojcu. Znajduje się około dwóch godzin od miasta San José, u podnóża góry La Falda. Miguel Diaz wykorzystał doświadczenie i wiedzę swojego ojca oraz nowoczesną technologie, dzięki temu produkuje kawę najwyższej jakości. Jego przetwarzaniem zajmuje się niewielka firma Palmichal-Micro Mill.
Kawa wypalana i polecana do metod przelewowych.
Kraj Kostaryka
Region Tarrazú
Odmiana Caturra
Wysokość upraw 1600m n.p.m.
Obróbka honey
Nuty smakowe morela, pomarańcza, karmel
Kwasowość średnia