Maca czerwona 250g NatVita
Maca jest warzywem rosnącym głównie w Peru, wysoko w Andach. Najbardziej pożądaną częścią tej rośliny jest korzeń. Z wyglądu maca przypomina rzodkiewkę. Maca nazywana jest również trawą pieprzową lub peruwiańskim żeń-szeniem. Można spotkać kilka jej odmian, które różnią się m.in kolorem skórki, są to np. maca żółta, czerwona, czarna.
Maca czerwona charakteryzuje się orzechowym posmakiem i polecana jest szczególnie kobietom.
Składniki: 100 % Bio maca (Lepidium meyenii) RAW (surowa), czerwona, korzeń mielony.
Średnia wartość odżywcza w100 g produktu:% RWS *
Wartość energetyczna:1380 kJ / 327 kcal 16.4 %
Tłuszcz:0.8 g1.1 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0.2 g1.0 %
Węglowodany:78.9 g30.4 %
- w tym cukry:38.3 g42.6 %
Białko:10 g20 %
Sól:< 0.1 g< 1.7 %
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Sposób spożycia: 1 gram (2ml) (zgodnie z załączoną miarką) proszku wymieszać w szklance wody. Stosować 2 razy dziennie.
Zawartość substancji aktywnych w dziennej porcji produktu:
Bio maca czerwona korzeń mielony 2000 mg (- % RWS*).
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest
zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek
z jego składników. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia.