Bezpieczne płatności Dostawa już od 10,50 zł Ekspresowa wysyłka 24h

Mąka 2AB Pradawna Pszenica LUZ GOOD 1kg

GOODMILLS GMBH
Dostępność: 20 szt.
Indeks: #11338
Producent: GOODMILLS GMBH
Wysyłka: Wysyłka 48h
Darmowa dostawa od 300 zł
15,99 zł
Podziel się:

Mąka 2ab

lekkostrawna mąka z ziaren  pszenicy 2ab

Pszenica 2ab jest uprawiana w wybranych regionach Europy w sposób tradycyjny, i jest odseparowana od innych gruntów uprawnych.

Mąka 2ab zawiera  wyłącznie, pradawny gluten A i B (jest bez glutenu D) oraz mniej FODMAP w porównaniu do  tradycyjnej pszenicy chlebowej i orkiszu.

Ma korzystny profil FODMAP.

Jest dobrze tolerowana przez osoby o wrażliwych układach trawiennych.

Dodatkowo  mąka 2ab poddawana jest naturalnej fermentacji, w celu uzyskania niskich zawartości FODMAP oraz niepowtarzalnego smaku.

Mąka 2ab ma piękny żółty kolor, gdyż pszenica 2ab zawiera więcej karotenoidów - prowitaminy A.

Mąka  2ab z Padawnej Pszenicy nie zawiera glutenu typu D, który odpowiada za dyskomfort trawienny i związane z nim dolegliwości.

Produkty z pradawnej pszenicy 2ab nie są przeznaczone dla osób chorych na celiakię.

Odpowiedni proces fermentacji mąki 2ab powoduje, że zawartość FODMAP w produktach

z mąki 2ab, jest znacznie mniejszy niż w produktach bezglutenowych.

PSZENICA 2AB jest ŹRÓDŁEM SELENU,

SELEN - jest niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania enzymów, pomaga usuwać wolne rodniki i chroni komórki i czerwone krwinki przed ich toksycznym działaniem - ma działanie antyoksydacyjne, Selen odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie tarczycy i wpływa na zwiększenie odporności organizmu, pozwala na zachowanie prawidłowego funkcjonowania systemu immunologicznego. Selen wspomaga leczenie depresji, łagodzi ból, towarzyszący reumatoiadalnemu zapaleniu stawów.

Mąka 2ab posiada oświadczenia zdrowotne wydane przez IŻŻ

FODMAP to skrót, który został pierwszy raz użyty przez naukowców australijskiego Monash University. Odkryli oni, że pewne rodzaje węglowodanów są odpowiedzialne za pojawianie się objawów zespołu jelita drażliwego, zwanego także zespołem jelita nadwrażliwego.

Mąka 2ab polecana jest dla osób wrażliwych i smakoszy delektujących się naturalną żywnością, szczególnie dla osób z niską tolerancją glutenu, wszystkich którzy bez obaw o wzdęcia chcą spożywać produkty mączne,  zwłaszcza dzieci,  osób starszych i cierpiących na zespół jelita drażliwego.

Ocena produktu: 1
D Dominika 06 luty 2025
Nie polecam
1
Zamówiłam 3 kg tej mąki, przyszła do mnie zapakowana w zwykłą foliową reklamówkę, a po jakimś czasie okazało się, że w mące są robaki (pewnie mole spożywcze) :( były również w mące jaglanej, którą też zamówiłam w tym sklepie
Bardzo dobry
Twój adres e-mail nie będzie nigdzie wyświetlany