Bezpieczne płatności Dostawa już od 10,50 zł Ekspresowa wysyłka 24h

Mąka Jaglana typ 1850 500g Babalscy

Babalscy
Dostępność: 2 szt.
Indeks: #22378
EAN: 5905198000762
Producent: Babalscy
Wysyłka: Wysyłka 48h
Darmowa dostawa od 300 zł
10,99 zł
Podziel się:

Produkty jaglane cieszą się rosnącą popularnością ze względu na delikatny smak i wartości odżywcze, które wpływają prozdrowotnie na organizm. Zadajesz sobie pytanie z czego jest mąka jaglana? Produkt ten powstaje ze zmielenia obłuszczonego ziarna prosa. Prościej mówiąc - mąka jaglana to nic innego jak zmielone ziarna kaszy jaglanej. 

Mąka jaglana - właściwości

Ziarno prosa jest jednym z najdłużej znanych ludzkości zbóż. Początki jego uprawy sięgają starożytnych Chin, gdzie już 7000 lat temu było tak istotnym składnikiem pożywienia, że czczono proso jako roślinę świętą. Z tego względu kasza jaglana zyskała miano królowej kasz, która ponownie wraca do łask, zyskując coraz większe rzesze zwolenników, którzy preferują zdrowe, świadome odżywianie. Mąka z kaszy jaglanej powstałej z prosa jest cennym źródłem białka, witamin (szczególnie z grupy B) i soli mineralnych (przede wszystkim wapnia, żelaza, potasu, krzemu i magnezu) i co ważne - ziarno prosa nie zawiera glutenu. Mąka jaglana wzmacnia organizm, regulując pracę układu nerwowego, układu krążenia, usprawnia procesy trawienne i detoksykację organizmu oraz pomaga obniżyć poziom tzw. “złego cholesterolu”. BioBabalscy to producent ekologicznej, w pełni naturalnej żywności. Oferowana przez nas mąka posiada stosowny certyfikat potwierdzający jej naturalne pochodzenie.  

Mąka jaglana - zastosowanie 

Sklep BioBabalscy to miejsce, w którym zdrowie, sprawdzona receptura, atrakcyjna cena idą w parze z pasją i doświadczeniem. Mąka jaglana jest produktem uniwersalnym, polecanym również dla osób nietolerujących glutenu. Mąka z kaszy jaglanej to idealny dodatek do innych mąk w wypiekach pieczywa, ciast, ciastek, naleśników itp. 

W zakładzie są wytwarzane produkty zawierające gluten.

Produkt rolnictwa ekologicznego.

Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005PL

Kraj pochodzenia: Polska 

  wartość odżywcza w 100 g

  • wartość energetyczna 1536 kJ/363 kcal
  • tłuszcz 3,9 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
  • węglowodany 69 g
  • w tym cukry 1,5 g
  • błonnik 3,5 g
  • białko 14,70 g
  • sód 0,01 g

 

Brak ocen produktu
Bardzo dobry
Twój adres e-mail nie będzie nigdzie wyświetlany