Mąka Orkiszowa 630 Babalscy LUZ

Mąka biała orkiszowa dostarcza też sporych pokładów pierwiastków niezbędnych do zachowania równowagi organizmu. Do składników tych zaliczyć można między innymi fosfor, żelazo, cynk, miedź, mangan, czy kobalt oraz kwas krzemowy. Substancje odżywcze zawarte w mące orkiszowej spowalniają proces wchłaniania glukozy do krwi, tym samym zmniejszając nagły wzrost glikemii po spożyciu posiłku. Ogromną zaletą tego typu produktu jest mniejsza zawartość kwasu fitynowego, który zmniejsza wchłanialność składników mineralnych - dzięki temu składniki mineralne i witaminy są lepiej przyswajane przez organizm. Usprawniają też wydalanie kwasów tłuszczowych i cholesterolu, co znacząco wpływa na poprawę profilu lipidowego. Oferowana przez nas ekologiczna mąka orkiszowa biała typ 630 ma o ok. 6 g więcej aminokwasów niż mąka pszenna i aż pięć razy więcej błonnika