Makaron 2 jajeczny Tradycyjny Krajanka Cienka 400g Bartolini

Bartolini Tradycja to wysokogatunkowe makarony jajeczne tworzone od pokoleń rzemieślniczymi metodami, z poszanowaniem receptur stosowanych od wieków na ziemiach polskich.
Makarony te uzyskujemy wyłącznie z naturalnych składników doskonałej jakości, w tym mąki z polskich młynów oraz prawdziwych jaj z lokalnej fermy. Nie zawierają zbędnych dodatków powszechnie używanych w przemysłowej produkcji makaronów, takich jak pasteryzowana masa jajowa, kurkuma czy proszek jajeczny, dzięki czemu są jeszcze bardziej wartościowe, zachowując przy tym swój naturalny kolor i tradycyjny charakter.
Cieniutki makaron mający zaledwie 1,5 mm, dzięki czemu jest tak delikatny i szybko się gotuje. W Polsce najczęściej serwowany jest z rosołem.
Krajanka Bartolini to tradycyjny makaron wytwarzany z mąki od lokalnych dostawców i prawdziwych jaj, codziennie wybijanych na świeżo w naszej manufakturze. Jej lekko chropowata powierzchnia będąca główną cechą makaronów wyrabianych własnoręcznie w domowym zaciszu, to zasługa specjalnych metod suszenia i zastosowania wyłącznie naturalnych surowców. Dzięki temu makaron ten dobrze chłonie składniki i lepiej trzyma się łyżki, zachowując przy tym swój niepowtarzalny, domowy charakter. Kluseczki tego typu są popularnym dodatkiem do zup w wielu zakątkach świata