Bezpieczne płatności Dostawa już od 10,50 zł Ekspresowa wysyłka 24h

Makaron z płaskurki świderki 300 g Babalscy

Babalscy
Dostępność: 3 szt.
Indeks: #2039
EAN: 5905198000281
Producent: Babalscy
Wysyłka: Wysyłka 48h
Darmowa dostawa od 300 zł
10,49 zł
Podziel się:

Makaron jest wyprodukowany z mąki ze starego gatunku zboża, Płaskurki. Bez jaj i soli. Płaskurka zawiera bardzo dużo białka oraz wapnia i fosforu, w mące tej zawarta jest witamina B1, PP, kwas pantotenowy, witamina młodości – E. Produkty z pszenicy Płaskurki pomagają w leczeniu chorób skóry, błon śluzowych, niestrawności oraz przy problemach z przemianą materii.

Właściwości makaronu z Płaskurki

Płaskurka jest bogatym źródłem antyoksydantów i składników mineralnych takich jak wapń, fosfor, magnez oraz witaminy A, E, B  jak również luteiny i błonnika, w którym znajdują się cenne beta-glukany pozytywnie oddziałujące  na nasz układ odpornościowy.

Makaron wytworzony z ekologicznych ziaren płaskurki jest doskonałą bazą posiłku dla osób dbających o sylwetkę, ponieważ zawiera zaledwie 335 kcal w 100 g produktu. Ponadto wysoka zawartość błonnika pokarmowego zapewnia uczucie sytości, przyspiesza procesy trawienne oraz wpływa na wzrost tempa przemiany materii organizmu. Błonnik w diecie niezbędny jest również dla osób stale kontrolujących poziom cukru we krwi oraz frakcje złego cholesterolu. 

Kolejny wyżej wspomniany składnik ziarna płaskurki to luteina. W naturze występuje jako żółty barwnik, który dostarczany z pożywieniem do organizmu zamienia się w naturalny filtr chroniący oko przed promieniowaniem UVA i UVB, jak również, będąc karotenoidem jest silnym przeciwutleniaczem, hamującym procesy powstawania komórek nowotworowych oraz procesy starzenia się.

Ze względu na wysoką zawartość dobrze przyswajalnego wapnia, makaron z ziaren płaskurki jest idealnym rozwiązaniem dla wegan chcących zdrowo zbilansować swoją dietę. Wapń jako budulec kości i zębów, oraz niezbędny pierwiastek wpływający na układ nerwowy oraz procesy krzepnięcia krwi jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Niezbędne w każdej diecie jest również źródło magnezu, który wzmacnia mięśnie i koi nerwy. W czasach, w których stres towarzyszy nam w każdym aspekcie życia, ilość i jakość magnezu jaką spożywamy jest wciąż zbyt niska.

Warto również pamiętać, że makaron z ziaren płaskurki zawiera gluten o innej budowie niż gluten pszenicy zwyczajnej, co sprawia, że może być on urozmaiceniem jadłospisu dla osób ograniczających gluten w swojej diecie.

Zawartośc netto opakowania: 300 ml

Brak ocen produktu
Bardzo dobry
Twój adres e-mail nie będzie nigdzie wyświetlany