Migdały blanszowane 250g TarGroch

Migdały blanszowane
Migdały stanowią doskonały dodatek do ciast, tortów, placków, ciasteczek, babek, lodów, a także do sałatek owocowych, potrawek, farszy, dań z makaronu oraz ryb i mięs. Migdały mogą służyć do dekoracji i zdobienia wyrobów cukierniczych.
Składniki
Migdały blanszowane
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Migdał jest naturalnym źródłem:
> Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
> Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
> Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Wartość odżywcza produktu
w 100 g
w porcji 50 g
%RWS* w 50 g
Wartość energetyczna
2528 kJ / 602 kcal
1264 kJ /301 kcal
15 %
Tłuszcz
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
50,6 g
3,9 g
25,3 g
1,95 g
36 %
10 %
Węglowodany
- w tym cukry
9,5 g
5,0 g
4,75 g
2,5 g
2 %
3 %
Błonnik
10,4 g
5,2 g
-
Białko
21,9 g
10,95 g
22 %
Sól**
0,07 g
0,04 g
1 %
Witaminy i składniki mineralne
w 100 g
w porcji 50 g
%RWS* w 100 g
Magnez
275 mg
138 mg
73 %
Żelazo
3,7 mg
1,85 mg
26 %
Cynk
3,1 mg
1,55 mg
31 %
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.