MIÓD MANUKA MGO 100+ 250 G - MANUKORA
Miód wielokwiatowy Manuka powstaje z herbacianych krzewów, które rosną w najczystszych regionach Nowej Zelandii. Ich typową cechą jest zawartość methylglyoxalu, podawaną jako MGO. Zalecenia spożywcze: 2-3 łyżeczki na czczo lub łyżeczkę 3 razy dziennie przed posiłkiem. Można stosować też jako dodatek do ciast, napojów i potraw. Nie należy podawać miodu dzieciom poniżej 12 miesiąca życia. Miodu nie należy używać jeśli opakowanie utraciło szczelność. Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 325KCAL/1360KJ tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g węglowodany 79,6 g w tym cukry 78,1 g białko 0,04 g sól 0,03 g Zawartość składnika aktywnego methylglyoxalu w porcji 100g wynosi 10mg. Skład: miód manuka 100% Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.