MK Classic Mix 600g - mieszanka do KETO bułek migdałowych

NISKOWĘGLOWODANOWA MIESZANKA PIEKARNICZA
MK CLASSIC MIX
(TYLKO 2,0g WĘGLOWODANÓW w 100g SUCHEJ MIESZANKI i 1,1g w GOTOWYM PIECZYWIE)
Wartość odżywcza POTWIERDZONA LABORATORYJNIE!!
Idealne dla diabetyków, insulinoopornych, osób na dietach niskowęglowodanowych, w tym KETO !
Gotowe w około 45minut – potrzebna tylko woda!
Mieszanka na 18 bułek! (~1,1kg!)
Gotowe bułeczki można mrozić!
Z mieszanki można samodzielnie upiec bułeczki, które mają BARDZO niską zawartość węglowodanów oraz wysoką zawartość błonnika pokarmowego oraz białka. W smaku i konsystencji przypominają klasyczne, jasne bułki.
Oferta obejmuje suchą mieszankę chlebową (600g netto do wypieku 18 bułek o masie łącznej ok ~1,1kg) oraz sposób przygotowania (recepturę dołączoną do każdego opakowania).
Gotowe bułeczki przechowywane w suchym i przewiewnym miejscu mogą stać nawet kilka dni, a w lodówce, zawinięte w folię aluminiową lub schowane do pudełka spokojnie tydzień czasu.
Kraj pochodzenia: Polska. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.Nr partii produkcyjnej oraz termin, przed którym najlepiej wykorzystać mieszankę znajduje się na każdym opakowaniu. Masa netto: 600g
Wartość odżywcza w 100g suchej mieszanki ZMIERZONA LABORATORYJNIE:
Wartości liczbowe powyżej 10 zostały zgodnie z obowiązującymi przepisami zaokrąglone do pełnych liczb.
Wyniki analizy widoczne na jednym ze zdjęć w galerii.
Wartość energetyczna: 2018 kJ / 488 kcal
Tłuszcz: 35g
– w tym tłuszcze nasycone: 3,1g
Węglowodany: 2,0g
– w tym cukry: 2,0g
Białko: 28g
Sól: 4,0g
Błonnik: 26g
Składniki: mąka migdałowa, mąka słonecznikowa, błonniki (z łuski babki jajowatej, bambusowy), mąka z siemienia lnianego złotego odtłuszczona, białko jaja kurzego, substancja spulchniające: difosforany, wodorowęglan sodu, kwas cytrynowy; sól.
Wartość odżywcza w 100g gotowego pieczywa przygotowanego wg załączonego przepisu:
Wartość energetyczna: 1121 kJ / 271 kcal
Tłuszcz: 20g
– w tym tłuszcze nasycone: 1,7g
Węglowodany: 1,1g
– w tym cukry: 1,1g
Białko: 16g
Sól: 2,2g
Błonnik: 14g