NISKO WĘGLOWODANOWA MIESZANKA CHLEBOWA
MK FIBER MIX
Średnio 5,5g WW/100g gotowego chleba
Wartość odżywcza suchej mieszanki POTWIERDZONA LABORATORYJNIE!!
Produkt dla diabetyków, insulinoopornych, osób na dietach nisko węglowodanowych, w tym KETO !
Przygotowanie ciasta w 5 minut!
Gotowy chleb w około 1 godzinę i 30 minut!
Mieszanka na 2 duże bochenki chleba (2x 680g)!
Gotowy chlebek można mrozić!
Mieszanka do samodzielnego wypieku pieczywa, które wyglądem zewnętrznym jak i na przekroju przypomina standardowe jasne pieczywo.
NISKA zawartość węglowodanów w gotowym chlebie
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego oraz białka.
W konsystencji imituje klasyczne jasne pieczywo
NISKOKALORYCZY
Oferta obejmuje suchą mieszankę chlebową (340g netto do wypieku 2 bochenków chleba o masie około 680g każdy) oraz sposób przygotowania (recepturę dołączoną do opakowania).
Do wypieku pieczywa potrzebna będzie foremka np. „keksówka” o wymiarach 25x11x7cm lub innych zbliżonych (wyłożona pergaminem). Do przygotowania ciasta oprócz suchej mieszanki niezbędna będzie jeszcze woda i twaróg (bez znaczenia jaki, może być chudy, półtłusty lub tłusty).
Upieczony chlebek przechowywany w suchym i przewiewnym miejscu może stać nawet tydzień, a w lodówce, zawinięty w folię aluminiową lub schowany do pudełka nawet dłużej. Polecany dla osób, które będąc na dietach poszukują alternatywy dla standardowego pieczywa.
Kraj pochodzenia: Polska. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Masa netto: 340g
Nr partii produkcyjnej oraz termin, przed którym najlepiej wykorzystać mieszankę znajduje się na każdym opakowaniu.
Wartość odżywcza w 100g suchej mieszanki ZMIERZONA LABORATORYJNIE:
Wartości liczbowe powyżej 10 zostały zgodnie z obowiązującymi przepisami zaokrąglone do pełnych liczb.
Wyniki analizy widoczne na jednym ze zdjęć w galerii.
Wartość energetyczna: 898 kJ / 219 kcal
Tłuszcz: 0,3g
– w tym tłuszcze nasycone: 0,1g
Węglowodany: 17g
– w tym cukry: 0,2g
Białko: 21g
Sól: 5,1g
Błonnik: 47g
Składniki: błonniki roślinne (ziemniaczany, owsiany), białko jaja kurzego, łuska babki jajowatej, substancje spulchniające: lakton kwasu glukonowego, wodorowęglan sodu; sól, stabilizatory: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy.
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.