MK Makaron Fussilli 250g - KETO

KETO Makaron MK Nutrition
95% mniej węglowodanów
80% więcej białka
19 Razy więcej błonnika!
Makaron, który swoim wyglądałem idealnie przypomina klasyczny pełnoziarnisty makaron.
Niskokaloryczna alternatywa dla tradycyjnego makaronu
Idealny dla osób na dietach nisko węglowodanowych, redukcyjnych oraz każdego, kto dba o sylwetkę
Bardzo proste przygotowanie!
Zagotuj wodę z dodatkiem soli
Gdy woda zacznie wrzeć dodaj makaron do wody.
Gotuj około 8 min (woda powinna się lekko gotować)
Odcedź i dodaj bezpośrednio do przygotowanego sosu!
Ze względu na swoją specyfikę makaron najlepiej spisuje się w połączeniu z tłustymi i zawiesistymi sosami.
Makaron zawiera wysoką zawartość błonnika, który w większości stanowi skrobia oporna, która nie zawiera praktycznie w ogóle węglowodanów przyswajalnych. Ta forma skrobi klasyfikowana jest jako błonnik, który idealnie wspomaga perystaltykę jelit oraz idealnie odżywia mikroflorę jelitową – tylko ona jest zdolna do trawienie tego typu skrobii.
Składniki: skrobia oporna z tapioki, białko pszenne, błonniki roślinne (owsiany, bambusowy), olej kokosowy, aromaty, sól, regulator kwasowości: kwas askorbinowy.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna 985 kJ / 235 kcal
tłuszcz 3,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1g)
węglowodany 2,5g (w tym cukry 1,1g)
białko 22g
sól 1,4g
błonnik 58g
Masa netto: 250g
Kraj pochodzenia: Włochy
JAK LICZYMY KALORIE Z BŁONNIKA?
Obecnie przyjmuje się, że błonnik dostarcza 2 kcal/g. Stosowania takiego przelicznika wymagają przepisy Unijne dotyczące znakowania żywności.
Niektóre frakcje błonnika mogą ulegać przemianom z udziałem mikroflory jelitowej. W związku z tym powstają cząsteczki, które mogą być wchłaniane i wykorzystywane jako materiał energetyczny. Ciężko jest jednak określić, jaki udział w spożywanym błonniku mają frakcje podlegające wchłanianiu, a jakie nie. W związku z tym uśredniono kaloryczność na poziomie 2 kcal.