MK Seed Mix 680g - mieszanka do KETO chleba wieloziarnistego

NISKOWĘGLOWODANOWA MIESZANKA CHLEBOWA
MK SEED MIX
0,8g WĘGLOWODANÓW w 100g SUCHEJ MIESZANKI
0,4g w 100g GOTOWEGO CHLEBA
Wartość odżywcza POTWIERDZONA LABORATORYJNIE!!
Mieszanka na 2 duże bochenki chleba
Idealny dla diabetyków, insulinoopornych, osób na dietach niskowęglowodanowych, w tym KETO !
Gotowy w 1 godzinę i 10 minut – potrzebna tylko woda!
Gotowy chlebek można mrozić!
Z mieszanki można samodzielnie upiec w domu chleb, który ma BARDZO niską zawartość węglowodanów oraz wysoką zawartość błonnika pokarmowego oraz białka. W smaku i konsystencji idealnie imituje klasyczne ciemne ziarniste pieczywo.
Oferta obejmuje suchą mieszankę chlebową (680g netto do wypieku 2 bochenków chleba o masie około 620g każdy) oraz sposób przygotowania (recepturę dołączoną do opakowania).
Do wypieku pieczywa niezbędna będzie foremka, najlepiej „keksówka” o wymiarach 25x11x7cm lub innych bardzo zbliżonych wyłożona pergaminem.
Upieczony chlebek przechowywany w suchym i przewiewnym miejscu może stać nawet tydzień, a w lodówce, zawinięty w folię aluminiową lub schowany do pudełka nawet dłużej. Polecany dla osób, które będąc na dietach poszukują alternatywy dla standardowego pieczywa.
Kraj pochodzenia: Polska.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Masa netto: 680g
Nr partii produkcyjnej oraz termin, przed którym najlepiej wykorzystać mieszankę znajduje się na każdym opakowaniu.
Wartość odżywcza w 100g suchej mieszanki ZMIERZONA LABORATORYJNIE:
Wartości liczbowe powyżej 10 zostały zgodnie z obowiązującymi przepisami zaokrąglone do pełnych liczb.
Wyniki analizy widoczne na jednym ze zdjęć w galerii.
Wartość energetyczna: 1958 kJ / 474 kcal
Tłuszcz: 35g
– w tym tłuszcze nasycone: 5,3g
Węglowodany: 0,8g
– w tym cukry: 0,6g
Białko: 27g
Sól: 4,0g
Błonnik: 27g
Składniki: ziarna łuskane (siemię lniane złote, sezam biały, dynia, słonecznik), łuska babki jajowatej, białko jaja kurzego, substancje spulchniające: lakton kwasu glukonowego, wodorowęglan sodu, kwas cytrynowy; sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
Wartość odżywcza w 100g gotowego chleba przygotowanego wg załączonego przepisu:
Wartość energetyczna: 1074 kJ / 260 kcal
Tłuszcz: 19g
– w tym tłuszcze nasycone: 2,9g
Węglowodany: 0,4g
– w tym cukry: 0,3g
Białko: 15g
Sól: 2,2g
Błonnik: 15g