Mleczko pszczele Royal Jelly 1500 mg fiolek 10 x 10ml Ginseng Poland

Mleczko pszczele to wartościowa wydzielina gruczołów pszczół. Jest substancją wyjątkowo odżywczą, od lat stosowaną w medycynie naturalnej. Głównym składnikiem są białka a szczególnie najbardziej aktywne białko tzw. MRJPs –Major Royal Jelly Proteins. Mleczko pszczele zawiera także aminokwasy, substancje lipidowe w tym kwasy tłuszczowe nasycone i nienasycone, fosfolipidy, woski, kwasy organiczne głównie kwas pirogronowy i mlekowy, cukry. Witaminy to B3 (niacyna), inozytol, kwas foliowy, witaminy z grupy B. W mleczku pszczelim występują także makro- i mikroelementy: miedź, magnez, potas, fosfor, żelazo, mangan, siarka, cynk, nikiel, krzem, kobalt. Mleczko pszczele jest naturalnym źródłem acetylocholiny oraz kwasu hydroksydekanowego 10-HDA, który występuje tylko w mleczku pszczelim.
Mleczko pszczele dzięki zawartości m.in. albumin MRJPs oraz kwasu 10-HDA
- wspiera układ odpornościowy ¹
- odżywia organizm, poprawia kondycję skóry, włosów ²
- pomaga łagodzić objawy przeziębienia, działa przeciwzapalnie ³ i przeciwbakteryjnie⁴
- działa antyoksydacyjnie ⁵
- polepsza samopoczucie i koncentrację, wzmacnia układ nerwowy ⁶
Wskazania:
Suplement diety zawiera świeże mleczko pszczele standaryzowane na zawartość Kwasu Hydroksydekanowego 10-HDA. Stosowane w okresach osłabienia, przemęczenia, i stresu oraz budowania naturalnej odporności.
Sposób użycia: Jedna fiolka raz dziennie.
Nie zaleca się stosowania u osób uczulonych na którykolwiek ze składników, kobiet będących w ciąży, karmiących oraz u dzieci poniżej 6 roku życia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety
Uwaga: mogące powstać lekkie zmętnienie oraz nieznaczny osad są naturalnym zjawiskiem. Przed użyciem wstrząsnąć.
Zalecana dzienna porcja do spożycia | |
Skład | 1 fiolka / 10 ml |
Świeże Mleczko pszczele (Fresh Royal Jelly) Standaryzowane na zawartość Kwasu Hydroksydekanowego (10-HDA) 1,4% |
1500 mg 21 mg |
Składniki: woda, fruktoza, świeże mleczko pszczele, substancja konserwująca sorbinian potasu.