Olej z awokado 0,25 L Oleofarm

Olej z awokado otrzymywany jest z najdorodniejszych owoców metodą tłoczenia na zimno. Kusi nadzwyczaj bogatym aromatem i łagodnym owocowym smakiem. Wspaniale podkreśla smak potraw przygotowywanych na zimno, zwłaszcza sałatek, surówek, dipów, sosów i pikantnych past.
Olej z awokado charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym tłuszczów jednonienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi]. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.p>
SKŁADNIKI: olej z awokado tłoczony na zimno, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.
Pozostałe:
Omega-6 (kwas linolowy) 9,6 g
Omega-9 (kwas oleinowy) 51 g
UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Miejsce lub kraj pochodzenia: A-UE, B-Kenia, C- RPA.
Wartość odżywcza 100 ml: |
|
Wartość energetyczna (energia) |
3374 kJ/821 kcal |
Tłuszcz, w tym: |
91 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone |
18 g |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone |
63 g |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone |
10 g |
Węglowodany, w tym: |
0 g |
cukry |
0 g |
Białko |
0 g |
Sól |
0 g |