Pestki winogron, pozyskiwane od producentów win, służą do wytwarzania roślinnego ekstraktu, który ma szerokie zastosowanie w zielarstwie. Głównym składnikiem aktywnym pestek winogron jest OPC, czyli oligomeryczne proantocyjanidyny, znane także jako piknogenol.
Silny antyoksydant
Proantocyjanidyny należą do grupy flawonoidów o silnych właściwościach antyoksydacyjnych, charakteryzujące się szczególnie wysoką aktywnością – nawet do 50 razy silniejszą niż witamina E i 20 razy silniejszą niż witamina C. Wyjątkowość tej substancji polega na szeregu bioflawonoidów, które współdziałając ze sobą kumulują efekt przeciwutleniający, jednocześnie oddziałując na inne części organizmu.
OPC zostały odkryte w 1949 roku i już wtedy został uznany za najsilniejszy przeciwutleniacz. Badania nad wyjątkowością tego związku trwają nadal i nadal odkrywane są jego kolejne właściwości.
Ekstrakt z pestek winogron standaryzowany jest na min. 95% zawartości OPC.
Zalecane dawkowanie: 1-3 kapsułek raz dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody w trakcie lub po posiłku.
Składniki: ekstrakt z pestek winogron standaryzowany na 95% zawartości OPC; otoczka kapsułki: celuloza roślinna.
Informacja: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 27 g.
Informacja alergiczna:
Nie zawiera skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, soi, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.