Pau D`Arco Ekstrakt Lapacho 90 kapsułek Hepatica

Pau d’Arco (Tabebuia Avellanedae) to wiecznie zielone, tropikalne drzewo o wysokości sięgającej 30 metrów, rosnące w górach Ameryki Południowej i Środkowej (do poziomu 1500 m n.p.m.) o kulistych różowych kwiatostanach. Pau d’Arco (Tabebuia Avellanedae) jest znane także pod nazwami La Pacho (Argentyna, Paragwaj) i Ipe Roxo, Morado (Brazylia).
Do wyrobu surowców zielarskich używa się przede wszystkim wewnętrznej warstwy kory, w której znajduje się jedna z substancji czynnych – lapachol. Wszystkie substancje czynne tej rośliny nie są jeszcze dokładnie poznane. Indianie Ameryki Południowej nazywali to drzewo tajy, co znaczy „mieć siłę i wigor”.
W czasie stosowania Pau d’arco wskazane jest spożywanie: owoców, warzyw, nierafinowanych produktów zbożowych, kasz (szczególnie jaglanej), płatków owsianych, roślin strączkowych, orzechów i nasion.
Cechy unikatowe produktu:
-
Wyciąg z kory wewnętrznej drzewa Lapacho (Tabebuia avellanedae)
-
220 mg Ekstraktu w 1 kapsułce
-
Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan
-
Ekonomiczne 3-miesięczne opakowanie
-
Atrakcyjna cena.
Składniki: Pau d’arco wyciąg 3:1 (Tabebuia avellandedae),stabilizator – hydroksypropylometyloceluloza (składnik otoczki kapsułki).
Sposób użycia: 1 kapsułka raz dziennie po posiłku.
Kraj pochodzenia: Brazylia
Opakowanie: 90 kapsułek Vcaps, 1 kapsułka zawiera 220 mg wyciągu