Bezpieczne płatności Dostawa już od 10,50 zł Ekspresowa wysyłka 24h

Pierzga w miodzie 400g Nektaria

Nektaria
Dostępność: 2 szt.
Indeks: #27902
Producent: Nektaria
Wysyłka: Wysyłka 48h
Darmowa dostawa od 300 zł
41,49 zł
Podziel się:

Pierzga w miodzie o kremowej konsystencji gładkiej strukturze i doskonałym smaku. Idealne połączenie miodu oraz pierzgi. Stworzona z myślą o dzieciach.

Opis

Świetny wybór dla osób z obniżoną odpornością, ponieważ pierzga ma działanie silnie wzmacniające i odżywcze.

 

Badania naukowców Krasoczko i Jeremija, wykazały skuteczność pierzgi w podnoszeniu odporności swoistej (nabytej) i nieswoistej (wrodzonej) o 51,7%

Pierzga w miodzie w formie gęstego miodu. Po krystalizacji o kremowej konsystencji i doskonałym smaku.
Idealne połączenie miodu oraz pierzgi.
Stworzona z myślą o dzieciach.
Wygodna w użyciu, a przy tym wyjątkowo smaczna.

Ze względu na zawarte składniki, pierzgę uważa się za jedną z najbardziej idealnych żywności na całym świecie.

Co to jest pierzga pszczela?

Pierzga to naturalnie zakiszony przez pszczoły produkt, wytworzony z pyłku kwiatowego, miodu i leczniczych enzymów pszczelich. Naturalny produkt witaminowy bogaty w enzymy, hormony, aminokwasy, witaminy i minerały. Dodatkowo działa jak antybiotyk i przeciwutleniacz.

Pierzga to jedyny produkt pszczeli tak bogaty w kwas mlekowy (3-3.2%) = zdrowe jelita, to zdrowy organizm.

Jak mówi prof. Ryszard Czarnecki: „Tego, co robią pszczoły, nie może wyprodukować żadne najnowocześniejsze laboratorium, żaden syntetyk”.

Dzięki właściwościom przeciwbakteryjnym i wzmacniającym skutecznie pomoże pokonać jesienno-zimowe przeziębienia.

Pierzga pszczela – dla kogo?

Szczególnie polecana dla dzieci i osób starszych

Rekonwalescenci; osoby po chemioterapii

Dla osób przemęczonych, w stanach chronicznego zmęczenia, ze złym samopoczuciem

Dla narażonych na duży wysiłek fizyczny i intelektualny

Osoby z niedokrwistością i anemią z niedoboru żelaza

Przy obniżonej odporności organizmu

W niedoborach witamin i składników mineralnych

Pierzga jest mało znanym produktem, jednak informacja roznosi się o niej bardzo szybko, głównie przez polecanie. Powodem jest naturalne pochodzenie i zadowalające efekty.
Warunkiem sukcesu jest regularne przyjmowanie. Efekty widać już po tygodniu.

Wpływ pierzgi na organizm

Pierzga ma bogaty skład mikrobiologiczny. Jest produktem zakiszonym a więc lekko strawnym i dobrze przyswajalnym. Nie obciąża wątroby i układu pokarmowego.

Działanie:

Wspomaga leczenie farmaceutykami
Dostarcza substancje odżywcze do organizmu i wzmacnia system nerwowy
Dobrze wpływa na wygląd skóry. Znajduje zastosowanie w leczeniu depresji
Wspomaga koncentrację i pamięć
Dostarcza energii, podnosi sprawność fizyczną i intelektualną
Działa przeciw-starzeniowo i przeciw-anemiczne, m.in. dzięki zawartym antyoksydantom
Szerokie zastosowanie w oczyszczaniu wątroby, działa odtruwająco i ochronnie.

Opis produktu:

20% pierzgi pszczelej, 80% aktywnego enzymatycznie miodu wielokwiatowego

Masa netto: 400g

Konsystencja – gęstego miodu

Opakowanie: słoik szklany o pojemności 315ml

Skład pierzgi:

Pierzga zawiera w sobie wiele witamin: (C, B1, B2, B3, B6, B12, A, PP, K, E, H, D);

Bogate źródło żelaza (do 13,18mg/100g) i wapnia (162mg/100g);

Ponadto zawiera: magnez, miedź, cynk, potas, fosfor, sód;

Enzymy, hormony, białka, wolne aminokwasy, NNKT, kwasy organiczne;

Pierzga zawiera 60,9% wolnych aminokwasów niezwiązanych z białkiem. Tak duża ilość wolnych aminokwasów nie występuje w żadnym produkcie pszczelim;

Zawiera kwas mlekowy 3,02%-3,2%;

pH 3,7-4,3.

Smak i zapach:

Zapach specyficzny, wyjątkowy dla tego produktu

Smak słodki, lekko kwaskowaty

Jak stosować i przechowywać pierzgę w miodzie?

Profilaktycznie:

Dzieci i dorośli – 2 x dziennie po 1 łyżeczce

Dawka lecznicza – stosować podwójną porcję

Sposób przyjmowania– bezpośrednie; do pieczywa; jako dodatek do płatków śniadaniowych, musli oraz twarożku.

Rozpuszczenie jednej łyżeczki w ¾ szklanki letniej wody i pozostawienie na kilka godzin/noc, wzmacnia kilkakrotnie działanie lecznicze.

Przechowywać: na półce w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych .

UWAGA – Osoby uczulone na produkty pszczele powinny zachować ostrożność!

Badania naukowców Krasoczko i Jeremija, wykazały skuteczność pierzgi w podnoszeniu odporności swoistej (nabytej) i nieswoistej (wrodzonej) o 51,7%

Brak ocen produktu
Bardzo dobry
Twój adres e-mail nie będzie nigdzie wyświetlany