Płatki migdałów 50g TarGroch

Migdały - płatki migdałowe
Płatki migdałów znalazły szerokie zastosowanie w kuchni. Idealnie komponują się z wszelkiego rodzaju deserami. Są świetnym dodatkiem do lodów, a także wypieków typu ciasta czy ciasteczka. Mogą stanowić element dekoracyjny lub ciekawy dodatek do sałatek.
Składniki
Migdały blanszowane w płatkach
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Płatki migdałowe są naturalnym źródłem:
> Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
> Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
> Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Wartość odżywcza produktu
w 100 g
w porcji 50 g
%RWS* w 50 g
Wartość energetyczna
2528 kJ / 602 kcal
1264 kJ / 301 kcal
15 %
Tłuszcz
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
50,6 g
3,9 g
25,3 g
2,0 g
36 %
10 %
Węglowodany
- w tym cukry
9,5 g
5,0 g
4,8 g
2,5 g
2 %
3 %
Błonnik
10,4 g
5,2 g
-
Białko
21,9 g
11 g
22 %
Sól**
0,07 g
0,04 g
1 %
Witaminy i składniki mineralne
w 100 g
w porcji 50 g
%RWS* w 100 g
Magnez
275 mg
138 mg
73 %
Żelazo
3,7 mg
1,85 mg
26 %
Cynk
3,1 mg
1,55 mg
31 %
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.