Płatki Orkiszowe Bio 800g BIO BABALSCY

OPIS
Płatki orkiszowe to idealny pełnowartościowy dodatek do dań śniadaniowych, obiadowych i deserów.
Płatki orkiszowe - właściwości
Płatki orkiszowe pełnoziarniste - jest to zgniecione ziarno orkiszu. Dzięki temu produkt zachowuje wszystkie cenne składniki zboża, do których zaliczyć można białko, błonnik pokarmowy, składniki mineralne i witaminy. Orkisz posiada więcej pozytywnie wpływających na nasz organizm składników niż zboża innych odmian, dodatkowo jest lekkostrawny i łatwoprzyswajalny. Płatki orkiszowe - wartości odżywcze w nich zawarte wzmacniają ciało, pozytywnie wpływają na krążenie krwi. Zaleca się ich spożycie przy przemęczeniu, alergiach oraz chorobach wątroby i nerek. Płatki orkiszowe pełnoziarniste zapobiegają też powstawaniu kamieni żółciowych. Dieta oparta na orkiszu pozwala obniżyć poziom cholesterolu we krwi.
Płatki orkiszowe pełnoziarniste - zastosowanie
Dieta wzbogacona o płatki orkiszowe to dieta bogata w wartości odżywcze. Produkt jest neutralny w smaku, dlatego dobrze sprawdza się jako składnik zarówno dań słodkich, jak i słonych. Płatki orkiszowe - kalorie w nich zawarte oraz wysokie pokłady błonnika zapewniają uczucie sytości na długo, przy równoczesnym zagwarantowaniu pięknej sylwetki. 100 g płatków to ok. 323 kalorie. Płatki orkiszowe z dodatkiem mleka, jogurtu lub kefiru i owoców lub bakalii stanowią doskonały składnik pełnowartościowego śniadania. Są one również idealne do wyrobu kotletów wegetariańskich, świetnie sprawdzając się jako dodatek do zup, sałatek, deserów, ciast i ciasteczek oraz do domowego pieczywa.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005PL
Kraj pochodzenia - Polska
Odmiana orkiszu to schwabenkorn lub oberkulmer rotkorn.
wartość odżywcza w 100 g
wartość energetyczna 1487kJ/352 kcal
tłuszcz 2,43 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,54g
węglowodany 62,89 g
w tym cukry 2,5g
sól <0,01 g
błonnik 11,42 g
białko 13,9 g