Asafetyda to nieodłączny składnik wielu dań kuchni indyjskiej. To żółta przyprawa o wyjątkowym zapachu i smaku otrzymywana z korzeni i kłączy rośliny o nazwie assa-foetida. Dlaczego wyjątkowy smak i zapach cechuje tę przyprawę? Otóż ma bardzo intensywny cebulowy aromat. Idealnie sprawdzi się zatem jako zamiennik cebuli i czosnku. Po otwarciu poczujemy nieprzyjemny cebulowo-czosnkowy aromat, ale po dobrym rozgrzaniu przyprawy na patelni wydobędziemy z niej wyjątkowy zapach kuchni indyjskiej.
Szczególnie polecamy do warzyw duszonych, smażonych, do makaronów, sosów, ryżu.
przyprawa asafoetida*, kozieradka* (70%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.