Cynamon cejloński mielony BIO 50 g NatVita

Cynamon jest doskonałym źródłem manganu, błonnika, żelaza i wapnia. Badania wykazały, że zaledwie 1/2 łyżeczki cynamonu dziennie mogą obniżać poziom złego cholesterolu LDL.
Ponadto cynamon wspomaga regulację poziomu cukru we krwi. Cynamon wykazuje niesamowite zdolności wspomagające leczenie infekcji drożdży.
Dowiedziono, iż pół łyżeczki cynamonu w połączeniu z jedną łyżką miodu codziennie rano przed śniadaniem przynosi ulgę w bólach stawów już po jednym tygodniu kuracji.
Aromat cynamonu poprawia funkcje poznawcze i pamięć.
Cynamon może mieć właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybicze. Dodawany do żywności, hamuje rozwój bakterii i psucie się żywności, co czyni go naturalnym konserwantem.
Olejek i kora cynamonu to prawdziwi siłacze w walce ze zmianami trądzikowymi. Likwidują ropne wypryski, rozjaśniają cerę, zapobiegają plamom trądzikowym, łagodzą przebarwienia.
Cynamon nadaje niepowtarzalny smak potrawom.
Składniki: Bio cynamon cejloński (Cinnamomum ceylanicum) mielony.
(Bio - certyfikowane produkty ekologiczne).
Propozycja spożycia: produkt polecany jest do przyprawiania słodkich potraw z ryżu, pieczonych jabłek, wina grzanego, ciast itp. Niewielkie ilości cynamonu służą do aromatyzowania gulaszu, gotowanych ryb, baraniny i szynki.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Zawartość netto produktu: 50 g