Rodzynki Thompson ciemne 1kg LUZ

Owoce te świetnie smakują solo. Można je dodawać do potraw na słodko (śniadania, desery) lub dań mięsnych.
Rodzynki Thompson są naturalnym źródłem witaminy B6, która wpływa na poprawę jakości funkcjonowania układu odpornościowego. Oprócz tego w ich składzie znaleźć można fosfor, który poza wapniem jest odpowiedzialny za zdrowie kości oraz zębów, a także potas wspomagający funkcje układu krwionośnego oraz żelazo, niezbędne do produkcji czerwonych krwinek. Wysoka zawartość białka wspomaga wyregulowanie pracy układu trawiennego.
Rodzynki Thompson to idealne rozwiązanie dla sportowców. Zawierają dużo fruktozy i dekstrozy, czyli cukrów łatwych do przyswojenia. To wspaniały pomysł na zdrową przekąskę, do tego bez dodatku dwutlenku siarki.
Rodzynki Thompson właściwości
- witamina B6 działa pozytywnie na funkcjonowanie układu odpornościowego;
- zawarty w nich jod wpływa z korzyścią na pracę tarczycy i regulację gospodarki hormonalnej;
- wyróżniająca ilość boru poprawia pracę szarych komórek i możliwość koncentracji;
- są źródłem resweratrolu, czyli przeciwutleniacza chroniącego komórki przed uszkodzeniem;
- dzięki potasowi mogą pozytywnie wpływać na obniżenie ciśnienia krwi;
- błonnik i żelazo sprawiają, że zapewniają doskonałą dawkę energii, polecane są zwłaszcza osobom, które uprawiają sport.
Zastosowanie
Przede wszystkim rodzynki spożywa się jako przekąskę, takie są najsmaczniejsze. Ponadto świetnie sprawdzają się jako dodatek do różnorakich potraw (np. z kurczakiem czy wołowiną) lub śniadań (z musli czy owsianką).
Przechowywanie
Rodzynki, jak każde bakalie, powinny być przechowywane w chłodnych i zacienionych miejscach.
Przeciwwskazania
Rodzynek nie powinny spożywać osoby z cukrzycą, otyłością, chorobami wrzodowymi żołądka, kamicą żółciową czy z problemami trawiennymi.
Trzeba także na nie uważać, jeżeli ma się alergię.