Śliwki suszone ASHLOCK 40/50 1kg LUZ
Suszone owoce śliwki zawierają pięciokrotnie więcej witaminy A niż ich świeża wersja. Również zawartość błonnika w śliwkach suszonych siedmiokrotnie przewyższa świeże owoce. Znaczna zawartość błonnika sprzyja odchudzaniu, zaś cenne minerały działają antyoksydacyjnie, zmniejszając ryzyko chorób nowotworowych.
Śliwki bogate są w proteiny, wapń, potas, magnez, witaminy K, C, E, B. Suszone śliwki zapobiegają tworzeniu się pajączków, bowiem zawarta w nich witamina K i C uszczelnia i uelastycznia naczynia krwionośne.
Suszone śliwki typu Ashlock są drylowane w taki sposób, że śliwka zachowuje swój naturalny okrągły kształt.
Zastosowanie: śliwki są składnikiem ciast i deserów, przetworów owocowych, powideł i kompotów.
Mogą być dodatkiem do zup, sosów, mięs, farszy, bigosu, pieczywa.
Dobrze smakują oblane czekoladą.